Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma och på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den ras du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i över 22 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min nuvarande guldklimp är idag över 14 år. Men vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Godissök på tomten

Att leta godis på tomten är en uppskattad aktivitet.

Här har jag valt att bara kasta ut godis på ett stort område. Andra gånger kan jag ta mjukt godis, som korv, och trycka in i träden i olika höjd. En annan lek är att få ”Vänta”, medan jag går runt och droppar godis på olika platser på tomten.

En del argumenterar emot den här leken, att man lär hunden att ta allt som finns på  backen vid andra tillfällen. Men jag lär mina hundar att tomten har sina lekar och det som händer utanför gården har andra. Jag ser till att hundarna lyckas med de reglerna.

 

Godissök

2 comments to Godissök på tomten

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk inbillar sig och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"