Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

David Mech

 Dr. L. David Mech berättar om termerna ”Alfa- och Betavargar” och varför de inte längre är vetenskapligt relevanta.

David myntade begreppen på 70-talet och på den tiden låg de vetenskapliga forskningar om vargar i hägn. Det blev konstlade miljöer med sammansatta grupper av vargar från olika platser. Vargarna var som regel i olika åldrar och inte släkt med varandra, vilka gjorde sitt bästa att handskas med sitt liv i den livsmiljön. En konstlad miljö påverkar oftast negativt på djur, vilket man vet idag och därför blir den forskningen som var på 70-talet inte relevant.

Idag vet vi sedan länge att i naturen lever vargen i en familj – naturligtvis med undantag. Familjen består av mamma, pappa och barn i olika åldrar. Honan föder ungar en gång per år, vilket i sin tur innebär att en vargunge aldrig träffar en vargvalp förrän den är ungefär ett år. Från 1-2 årsålder börjar ungarna ”flytta hemifrån” för att söka en egen partner, men en del stannar kvar eller väljer att komma hem igen.

 

>>David Mech hemsida

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"