Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Värmeböljan kräver en pool ;))

Det tycker jag i alla fall. Igår var husse till stora staden och jag var inte sen att be om leta efter en pool till senaste familjemedlemmen. Den han kom hem med passar perfekt!

Min Border Colliegrabb på strax 7 månader har mycket päls och att hitta en nog stor pool, som samtidigt ska klara en unghunds mun och tassar kan vara knepigt. Men den som husse kom hem med verkar vara perfekt. Dessutom är den suveränt enkel att tömma. Inte en nog så viktig egenskap.

Senare på dagen började vi med olika pool-lekar, jag och grabben. Basenjigubben är dock som de flesta Basenjis. Sitter på ett  behörigt avstånd och beskådar spektaklet och förstår verkligen inte mattes ambitioner att få nykomlingen att gilla det. Vattenlekar är helt enkelt en överskattat aktivitet, enligt honom.

Fångade grabben vid poolen i morse…

Grabben i morgonsolen

 

2 comments to Värmeböljan kräver en pool ;))

 • Lina

  Hejsan
  Han ser ut att ha de bra den lilla killen, va stor han blivit, fungerar allt bra med honom?
  MVH Lina (förra matten)

  • Eva

   Hej! Allt är bra och ja, han har blivit en storväxt grabb. Närmar sig snabbt 20 kg nu 😉 Just nu kvällsröjer han tillsammans med ”farbror” Basenji, som älskat grabben ända från början ;))

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"