Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Stärkelse gjorde vargen till hund - och hunden är en allätare

Många teorier finns om hur det kommer sig att vargen så småningom fick en linje som utvecklades till den hund vi har idag. Lika många teorier florerar om vad hunden ska äta för mat för att må bra.

Ny forskning visar

”Hundar är allätare som kan bryta ned stärkelse. Vargar däremot lever bara på kött. Svenska forskare har spårat den största skillnaden mellan hundars och vargars DNA.

Mera oväntat var mycket tydliga skillnader i gener som bryter ner matens stärkelse.

När människor och andra allätare bryter ner stärkelse sker det i tre olika steg. Det visar sig att hundar, men inte vargar, har väl fungerande gener för alla tre stegen.

wolf_eva_oliversson

– Det finns ju en debatt bland hundägare om hur hundfoder ska vara sammansatt. En del menar att hundar bara ska äta kött eftersom de är släkt med vargen. Men så behöver det alltså inte vara. De är allätare precis som vi människor, säger Kerstin Lindblad-Toh.”

Så fortsätt du att ge din hund blandad kost. Hund är hund och varg är varg, också när det gäller den mat de ska ha för att må bra!

 

DN.se http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/
starkelse-gjorde-vargen-till-hund

SVT.se http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/
sa-blev-hunden-manniskans-basta-van

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"