Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Mate Select nu på Amerikanska Kennelklubben

Målet är en sundare avel på hundar

Den första fasen av ett revolutionerande webbverktyg, Mate Select, har lanserats på Amerikanska Kennelklubbens hemsida, som ska hjälpa hunduppfödare att hitta den mest lämplig partner för sin hund, baserat på hur frisk avkomma och kommande generationer av hundar kommer sannolikt att bli. Det här ska också gynna potentiella valpköpare.
Ytterst är förhoppningen att tjänsten också ska hjälpa till att kunskaperna om hälsotillstånd hos blandraser, vilket man har väldigt lite information om.

Kraven på hunduppfödare växer alltmer i ansträngningarna för att säkerställa att framtida generationer av hundar föds upp på ett ansvarsfullt sätt. Dagenshunduppfödare har ett antal olika överväganden att göra när man beslutar om att para två hundar tillsammans, även om tonvikten att varje uppfödare platser på dessa varierar beroende på vad de försöker uppnå: Temperament, Rastyp och egenskaper, Hälsokontroller samt Genetisk mångfald

»» Mate Select from the Kennel Club.

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"