Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Jordbruksverkets remissvar om Djurskyddsförslaget

Nu har Jordbruksverket lämnat in ett remissvar till regering angående det nya Djurskyddsförslaget som lämnades in för utredning i flera olika instanser, hösten 2011. De uttrycker sig mycket positivt till utredningen och förslagen!

Jag har själv läst hela förslaget och jag blev glatt överraskad och mycket glad över ordval, uttryck och motiveringarna till de olika delarna i förslaget. Framför allt blev jag glad över att det nya förslaget grundas på etik, vetenskap och att vara förebyggande. Alltså att alla djur ska i lag skyddas i hälsa och välmående ända från det är bara ett ägg tills den dör.

”En mer flexibel djurskyddslagstiftning med bibehållen nivå på djurskyddet är bra för både djur och djurägare. Jordbruksverket tillstyrker i sitt remissvar huvuddelen av förslagen i utredningen Ny djurskyddslag och ser mycket positivt på utredningens grundläggande inriktning att gå från djurskydd till djurvälfärd.
– Synsättet att förbättra djurens livskvalitet och inte bara skydda dem från lidande genomsyrar utredningen. Det är mycket lovvärt och bidrar i förlängningen till bättre hälsa för såväl människor som djur, samtidigt som det är motiverat från en etisk synvinkel, säger Ingrid Eilertz, chef för avdelningen för djurskydd och hälsa.”

Skriver Jordbruksverket på sin hemsida idag.

Läs hela artikeln på » Jordbruksverket. Här kan du också läsa hela remissvaret till regeringen.

Landsbyggdsdepartementet säger i ett pressmedelande idag

Djurskyddsutredningen: En modern och målinriktad djurskyddslag

Förslag på en modern och målinriktad djurskyddslag överlämnar i dag utredaren Eva Eriksson till Landsbygdsminister Eskil Erlandsson. I betänkandet ger utredaren sin syn på hur djurskyddslagstiftningen bör utvecklas. Utredarens förslag till djurskyddslag är baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet och innebär en ökad flexibilitet och att ett större ansvar läggs på djurägaren.
Utredarens förslag på ny djurskyddslag innehåller även till exempel förbud mot användande av djur för sexuella ändamål, en höjning av straffskalan för vissa brott mot djurskyddslagen och kraftfulla åtgärder mot djurskyddsproblem som herrelösa katter och avel som medför lidande för djuren.”

Läs hela pressmeddelandet » Landsbyggdsdepartementet

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"