Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Chaser kan mer än 1000 ord

Psykologi professor John Pilley, USA, gick i pension och ville något att göra. Han köpte en hund och med positiv förstärkningsträning har Chaser lärt sig mer än 1000 ord. I början på det här året, 2011, var det flera inslag i massmedia om hans hund.

Chaser är född 2004, och en Border Collie som har det största uppvisade minnet av alla djur, människan borträknat. Hon kan identifiera 1,022 leksaker från deras namn och hämta dem, samt skilja på verb och substantiv. Hon köptes 2004 av den då nyligen pensionerade John Pilley, som tränade henne mellan fyra och fem timmar om dagen. Han publicerade resultatet av sitt experiment tillsammans med psykologen Alliston Reid, vid Wofford College i Spartanburg, South Carolina, i tidskriften Behavioural Processes.

Länkar om Chaser: 

ABC World News: The Dog Who Knows 1,000 Words 2/9/2011
DN: Hunden som lärt sig fler än tusen ord – DN.SE.
Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Chaser_(hund)

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"