Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Hästar på utedrift behåller konditionen - studie

Hästar på utedrift dygnet runt, behåller konditionen bättre än hästar som står uppstallade och bara träningrids!

Ännu en studie angående fördelarna med att ha hästarna på utedrift. I denna studie visas också att tävlingshästar, gynnas av långa viloperioder samt att de också behåller sin kondition bättre på detta sätt!

Det finns många teorier om hur man bäst hanterar tävlingshästar under perioder utan påtvingad träning (oavsett om det är efter en skada eller bara för en viloperiod), och ägarna blir osäkra: stallvila eller utedrift? För att hitta svaret, beslutade en grupp forskare att göra en studie för att utvärdera hur väl hästar kan upprätthålla en viss kondition när de går på antingen lösdrift eller står uppstallade.

pine_horse_loire

Studien är gjord av forskare på Virginia Intermont College, Virginia, USA.

 

• Lättläst sammanfattning av studien »» The horse
• Forskningsstudien finns att köpa här »» Improved Ability to Maintain Fitness in Horses During Large Pasture Turnout, 15 dollar.

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"