Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

FRI TILLGÅNG TILL VATTEN!

Jag är så arg! Något som borde vara så självklart, har visat sig vara ICKE självklart längre. Fler och fler berättar för mig om hundar som inte har fri tillgång till vatten hos varken uppfödare eller sina nya ägare.

Senaste berättelsen…

Jag har själv en ung omplaceringhane och hans förra familj berättade, att hon misstänkte att uppfödaren inte hade gett valparna fri tillgång till vatten. Hunden var så fixerad av vatten och kämpade alltid för att hinna dricka mycket och hela tiden. Familjen hade flera omplaceringshundar, varav en stor ras. Om den hade hon fått bekräftat av gamla ägaren att den inte fått vatten, för att man inte skulle behöva rasta den?!
Vi satt länge och diskuterade djurmisshandeln.

Hemma hos mig har hundarna sin egen vattenskål vid ”sin matplats”. Det har också de hundar som tillfälligt bor hos oss på ”kollo” emellanåt. Det finns dessutom alltid vatten utomhus så fort vi ökar tiden utomhus och vattnet inte fryser. Vattenfixeringen hos grabben har börjat lägga sig och numer dricker han som han oftast för de orsaker han ska; för att han nyss har ätit, vaknat, lekt och så vidare, men så fort han blir rastlös är det fortfarande vattenskålarna har letar upp… Det kommer kanske aldrig att försvinna helt, men det enda jag kan göra är att se till att det alltid finns vatten i skålarna.

Det är en självklarthet att djur alltid ska ha fri tillgång till vatten!

Foder och vatten
Varje dag ska du ge din hund foder som garantera att hunden får i sig tillräcklig, allsidig och välbalanserad näring. Tänk på att hunden inte mår bra om den väger för mycket eller är för mager. Om flera hundar får mat samtidigt är det viktigt att alla kan äta i lugn och ro utan att störa varandra.

Om du har din hund inomhus ska den ha fri tillgång till dricksvatten. En hund i rastgård måste få vatten minst två gånger per dygn och du måste se till att vattnet inte omedelbart fryser.

Jordbruksverket

 

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"