Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Gjorde nyss en leksak

Perfekt att ha i fickan! Fick en idé tidigare ikväll om att göra en ny leksak till hundarna. Letade fram fleecetyg och så här blev första testet. Den är elastisk, lätt och fladdrar!

Det här var kul. När man tränar hundar finns det så många saker som man kan använda som förstärkning. Tycker hundarna om leksaker kan t.ex. den här flätan vara suverän att ha med sig och belöna med när hunden gör rätt.

Min Basenji är inte så mycket för leksaker, så honom måste jag motivera till att gilla sånt. Han föredrar leksaker som är mer passat för katter, men de håller aldrig någon längre stund. Den här nya leksaken blir dessutom perfekt att ha med i fickan.

Annat man kan göra med flätan
Nosarbete, kasta in den en bit i skogen och sedan låta hunden leta efter den. Det är bara fantasin som sätter gränser 🙂 

Gjord ikväll 🙂 Roligt att äntligen kunna göra små projekt igen.

 

Tyget jag hade var dock babyblå, så för att dölja smuts krävs andra färger, samt kraftigare material för större raser. Fleece är ofta ett uppskattat material för hundar och den torkar snabbt efter tvätt.

 

 

2 comments to Gjorde nyss en leksak – en fläta

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"