Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Nytt virus dödar hundar i USA

Det nya viruset hos hundar heter Circovirus och är ursprungligen en känd sjukdom hos grisar och fåglar. Det är mycket smittsamt mellan hundar och det finns många olösta frågor om hur och varför hundar drabbas i USA.

När det under 2013 först började att komma in hundar med symptombilden att vara slöa och att de kräktes, visste de amerikanska veterinärerna inte vad det var. De varnar nu alla hundägare och ber de att vara uppmärksamma på sina hundars välmående.

Experterna vet inte hur detta virus har kunnat överföras från grisar och fåglar, men det är mycket smittsamt mellan hundar. Man tror att viruset sprids via kennlar och hundparker. Det finns inget vaccin mot virussjukdomen, men den kan behandlas tidigt om hunden utvecklat någon av symptomerna.

Symptom

Så länge veterinärerna tidigt kan påbörja behandling är prognoserna för ett tillfrisknande goda och ber hundägare att söka hjälp vid tidigare tecken på följande symptom. sjuk_hund_ang_circusvirus

  • Allvarlig depression
  • Slöhet
  • Kollaps
  • Kräkningar
  • Diarréer
  • Utebliven matlust

Ju tidigare man kan diagnostisera och påbörja en behandling, desto bättre är prognosen för ett tillfrisknande. Annars riskerar man allvarliga skador på inre organ och då kan hunden dö inom endast några dagar.

Nyhetsinslag | USA
»»KGUN – Tucson

 

Resa med djur
Det blir allt vanligare att man tar med sitt äskade djur på utlandsresor, men kanske bör man tänka sig för. Dels för att undvika att smitta dem, men också för att undvika att föra in smittsamma sjukdomar till Sverige.

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"