Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Förstärkningsträning respektive straffbaserad träning - Victoria Stilwell

EN MYCKET BRA YOUTUBE-FILM! Ett absolut måste att se!

Förstärkning är det man ska använda alltid och jämt både i vardagen och all annan träning. Inget tal om att annat. Det är dags att göra konfrontativ och straffbaserad hantering absolut oacceptabelt! För genom att skrämmas, slå och att göra illa ditt djur, kan den dagen komma då den känner att den måste skydda sig själv mot dig och andra människor eller djur. Ett djur som behöver försvara sig, är alltid ägarens/skötarens/hanterarens fel.  Då är det du som har skapat ett farligt djur, det aldrig djurets fel.

Victoria Stilwell pratar med Jennifer Arnold, om att det är dags att ändra sättet att hantera och leva med hundar. Det är människan som skapar farliga hundar! Hur går det till och hur fel det är.

Men det här är gäller, oavsett vilket slags djur du lever med, hundar, hästar, katter, kaniner, boskap…

Aggressivitet grundar sig alltid på grund av RÄDSLA, ingenting annat! Hunden uttrycker en känsla för någonting som den känner och/eller upplever i eller av sin omgivning. 

Hunden kan vara rädd om sin kropp pga. sjukdom, för människor, andra djur, den är skygg osv. Det vårt ansvar att ta reda vad det är som kan bekymra en hund så till den grad att den faktiskt upplever att den behöver skydda sig genom att bitas…

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"