Med focus på djurens välmående

En blogg och faktasida om framför allt hundar, men också annat som jag finner intressant som angår djurens välmående i vardagen och all slags träning.

Jag tar avstånd från allt som syftar till att skada, skrämma eller på annat sätt kränka djur till att lyda.

Leta alltid efter de snälla och vänliga sätten att träna, fostra och leka med ditt djur, oavsett vilken art eller den typ (ras) du har. Empati och kärlek till sin djur, måste få vara mottot när man lever tillsammans med dem. Alla andra sätt är fruktansvärt orättvist mot den, för den kommer aldrig att förstå varför du inte tycker om den!

Jag har delat mitt liv med hundar sedan barnsben och har i 23 år haft förmånen att leva med den delvis domesticerade hundrasen, Basenji. Min senaste guldklimp blev nästan 15 år. Och vet du vad? De snälla och vänliga sätten gäller även med dem! Detsamma gäller alla ur- och tamdjur. Det är människans ansvar att visa empati och förståelse för de djur vi ansvarar för och delar våra liv med.

Var snälla mot varandra!

Klicka på bilden för mer information

Med en varm önskan om att fler tar denna manifestation till sitt hjärta. Tack Emily Larlham som har initierat denna och satt ord på vårt gemensamma mål att: Allt vi gör ska vara med djurens bästa för våra ögon, både i vardag och all slags träning.

Klicka på bilden ovan för mer information.

Fästingar vintertid? - Skicka till SVA

Om du hittar fästingar på vintern…

Våra svenska fästingarter går vintertid i dvala och normalt vaknar de inte förrän temperaturen stigit till +5 grader under våren. Lxodes hexagonus är dock en svensk fästingart som ibland påträffats, mest på katter, under vintertid. Man antar att det är katter som vistats i utrymmen som i uppvärmda förråd och liknande.

Om du hittar fästingar vintertid på hunden så rekommenderar SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, att skicka fästingen till dem, för artbestämning.

Det vara importerade fästingarter, t.ex. den bruna hundfästingen (Rhipicephalus sanguineus):

  • Den kan vara smittbärare av sjukdomar.
  • Följer ofta med hem från utlandssemestern. och mår alldeles utmärkt i vårt svenska inomhusklimat.
  • Förökar sig i stort antal, eftersom den mår alldeles utmärkt i svenskt inomhusklimat.

»»Fästingar – SVA. Statens veterinärmedicinska anstalt

 

Stängd för kommentarer.

Det är dags för 2000-talets kunskaper om djur

Det är dags att döda myterna!
Glöm allt du hört om Alfa, Beta, Alfarullningar, dominans, hierarkier, rangordningar osv. Det existerar inte varken hos tamdjur eller vilda.

Det är bara nonsens!

Dessa begrepp används inom forskningen, men saknar den betydelse som folk rör sig med och helt felaktigt använder och missbrukar, sedan årtionden.

Lästips: Anders Hallgrens bok "Alfasyndomet - om ledarskap och rangordning hos hundar"